Betöltés...
 
toggle-left
toggle-right
menu-extra

4 szín - 4 irány

A 4-ES FÖLD - ENERGIACIKLUSlink


A 4 dimenziós idő különböző hosszúságú ciklusokat foglal magában.

A legkisebb ciklus egy kin, azt pedig a harmónia követi, amely 4 kinből áll.

A Szoláris pecsétek ciklusa a négy szín ciklusa szerint követik egymást: vörös, fehér, kék és sárga. Ez ötször ismétlődik (20 nap). A harmónia mindig vörös kinnel kezdődik és egy fehér, majd egy kék után sárgával végződik.

Minden kinnek van egy színe, amely társul egy iránnyal és egy elemmel. Ez a négy napos ciklus nagyon szorosan kapcsolódik a 20-as ciklushoz. A négyes ciklusból nyert szín a 20–as ciklusnak mindig ugyanazon kinjéhez kapcsolódik. Például a Vihar (CAUAC) mindig kék. A Csillag (LAMAT) mindig sárga. A 20-as cikluson belül a 4-es Föld - energiaciklus 5-ször jelenik meg. Minden alkalommal, amikor a 20-as ciklus újra kezdődik, a 4-es ciklus is újrakezdődik.

Ha a kint egy napnak tekintjük, akkor a következő nagyobb időciklus a hét 7 napos ciklusa.

Egy holdhónap négy hetének négy hatalma a következő:
  • első hét: Tudás,
  • második hét: Szerénység,
  • harmadik hét: Türelem,
  • negyedik hét: Erő.

4 IRÁNYlink

Az amerikai őslakók harmóniában éltek az élettel, összhangban a természet ciklusaival és alap ritmusaival. A négy irányra (Kelet, Észak, Nyugat, Dél), mint horgonyokra tekintettek – mint anyagi világunk 4 kapujára. Földrajzi és lelki értelemben egyaránt.

A Nap keringése szabályoz minden létezőt bolygónkon. Nappal és éjszaka; tavasz, nyár, ősz és tél teszik lehetővé az idő számolását. Eme ciklusok adják az alapritmusokat és gyökereket. Nemcsak a növényzet ciklusai követik egymást megadóan az égi ritmusokkal összhangban, hanem lelki, mentális és érzelmi testünk is.

Eme világ részei vagyunk, bensőséges kapcsolatban állunk vele – valójában mi magunk vagyunk a világ. A négy irány, Kelet, Észak, Kék, Dél testesíti meg az energia négy különböző formáját. Rendszeres visszatérésük hozza létre az életenergiát (Chi), spirálisan emelve az univerzumot egyre feljebb és feljebb. Tánca az örökkévaló Most ünneplése.

A természet négy alapvető energiája a négy irány másik megnyilvánulása. A bennük rejlő tulajdonságokat megfigyelve felfedezhetjük köztük a felszín alatt mélyen rejlő összefüggéseket. Minden bonyolultság alatt megtapasztalhatjuk a kozmikus egységet és szinkronicitást. A I-Ching egy másik ajtót tár fel, hogy megízleljük az életerő négy alapvetően különböző megnyilvánulásait.
Létrehozta system. Legutóbbi módosítás: Hétfő 25 Január, 2010 10:39:01 CET ang által.