Betöltés...
 

A szinkronométer mértékegységei

A szinkronométer mértékegységei

  • Húsz Törzsi Óra.
  • A Napot húsz törzsi órára osztjuk (4680 tsec). A Piros Sárkány óra napkeltekor kezdődik a magyarországi tavaszi napéjegyenlőség napján, az eredeti a Palenque-i equinox napkelte időpontját használja. (Palenque egy ősi, romos maja város Dél-Mexicóban Észak-Chiapas tartományban, a modern Palenque várostól dél-nyugatra). Az órák sorrendje a maja archetípusok konvencióján alapszik, tehát a sárkánytól kezdve, szél, éj, mag, kígyó, stb. a napig.

  • Az Oktáv, pentagram, a Kilenc Úr és a hullámvarázs.
  • Minden törzsi órát oktávokra bontunk. Az oktáv minden egyes cellájának időtartama 585 tsec-ből áll. Azért vénu a neve, mert az oktáv egy cellája fraktális megfelelője a Vénusz bolygó szinodikus ciklusának. (1 Venus ciklus = 584 nap, egy oktáv cella időtartam = 585 tsec). A pentagram ősi szimbóluma a Vénusznak, mert nyolc-éves ciklusa során írja le e bolygó egy pentagram mintáját az égen a nappal való alacsonyabbrendű együttállásainak pontjain.

  • Az öt belsőbb háromszög időtartama a pentagramban 117 tsec (9x13). Azért merk a neve, mert fraktális megfelelője a Merkúr szinodikus ciklusának. (A Merkúr bolygó szinodikus ciklusa=116 nap, egy pentagram háromszög időtartama =117 tsec)

  • Egy merk kilenc darab, egyenként 13 tszekundomos ciklusból áll. A tizenhárom tsec ciklusát nevezzük hullámvarázsnak, ahol minden egyes színes kört - melyet ezek a hullámvarázsok megtöltenek egy merk alatt - ezeket hívják az Idő Urainak. Ez az Idő Kilenc Ura.Létrehozta ang. Legutóbbi módosítás: Hétfő 03 November, 2003 18:25:50 CET admin által.