Betöltés...
 
Kin 258 : Fehér Spektrális Tükör, 1881. Május 1.

Pierre Teilhard de Chardin

Image

Image

Pierre Teilhard de Chardin

Marie-Joseph Pierre Teilhard de Chardin
Kin 258 : Fehér Spektrális Tükör, 1881. Május 1.

  • PIERRE TEILHARD DE CHARDIN (1881-1955), francia jezsuita szerzetes, századunk kiemelkedő gondolkodója. Életműve világszerte ismert, mert halála után példátlan gyorsasággal terjedtek el a számtalan tanúságtételt és vitát is kiváltó eszméi. Jelentős eredményeket ért el a múlt tanulmányozásában és rokonszenves perspektívát vázolt fel az emberiség jövőjét illetően. Tudományos reputációja, hitéhez való töretlen hűsége nagy érdeklődést keltett mindazok körében, akik bíznak az ember jövőjében és meg akarnak szilárdulni keresztény hitükben.

  • Könyvünk címe, Út az Ómega felé, egyben célja is: ez Teilhard életművéből lászült válogatás hasznos hozzájárulás lehet az Ember és a Világmindenség viszonyának vizsgálatához, a szocializációhoz érkezett hominizáció látványának megértéséhez és a végső célnak - tudományos értékű magaslatról való - megpillantásához.

  • Teilhard de Chardin nekünk szóló üzenete világos: valamennyire már tudjuk, hogy mi van mögöttünk, de ami előttünk áll, az csak az egész emberi együttes erőfeszítésnek enged. Hirdeti, hogy győztesen kerülhetünk ki a Nagy Emberi Kalandból, ha tevőlegesen vállaljuk a Világ gondjait és szüntelenül növekszik bennünk a Végtelen utáni vágy.  • Forrás: Út az Ómega felé (1980), Szent István Társulat, Az Apostoli Szentszék Könyvkiadója, Budapest, Bevezető

Létrehozta ang. Legutóbbi módosítás: Szombat 25 Október, 2003 12:09:34 CEST ang által.